tirsdag den 14. august 2012

Smørrebrød i madpakken?

I disse dage starter skolerne op efter sommerferien, og det betyder, at der igen skal laves madpakker i hobetal. Der skal købes brød og pålæg, der skal tænkes i sunde snacks og ernæringsrigtig kost, altimens madpakkerne også skal smage de små poder – og hvordan gør man så det?
Her kan smørrebrød være en god inspirationskilde. For smørrebrød er ikke bare et stykke højbelagt, men kan sagtens inkorporeres i en madpakke og derved fungere som inspiration til, hvordan man laver en spændende, lækker og nem madpakke. Det siger Hotel- og Restaurantskolens direktør Søren Kühlwein Kristiansen i en ny kogebog om smørrebrød; Smørrebrødet og jomfruen, der laver det. I bogen snakker han om en tendens i dag med, at man i stigende grad arbejder med at putte forskellige ’dimensioner’ ind over smørrebrød, så det på den måde kan bruges til forskellige ting.
”Det er som om, man i dag forsøger at tænke smørrebrød ind i forskellige dimensioner og forme det, så det passer lige dertil. Det kan jeg godt lide, for så bliver smørrebrød til en bredere dansk spise, som folk måske kan bruge i flere situationer i deres hverdag, i stedet for udelukkende til bords med kniv og gaffel”, siger han og uddyber:
”Eksempelvis kan man lægge en madpakke til børn-dimension ind over smørrebrødet ved at forme smørrebrødet ud fra praktiske hensyn med madkasse i tasken og spisning i et livligt klasselokale. I denne situation passer det ikke, at det er højt belagt med mange slags ingredienser på, men derfor kan madpakken stadig være inspireret af forskellige smørrebrødsopskrifter”.

Er det noget, du har overvejet, når du laver madpakker? Eller er det lidt for søgt?

Hotel- og Restaurantskolens direktør, Søren Dahl K. Kristiansen
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar