mandag den 13. august 2012

Opskrift på en lækker kending: Leverpostejsmadden

Ingen blog om smørrebrød uden opskrifter. Her er en, som to af Hotel- og Restaurantskolens faglærere står bag. Det er deres tolkning af klassikeren; leverpostejsmadden.

Leverpostej a la mormor
Sådan gør du
Snup et halvt stykke rugbrød og smør leverpostejen på. Pynt med syltede rødbeder/agurker og sprødstegte svampe og baconstykker.
Hjemmelavet leverpostej
700 g hakket kalvelever
300 g hakket spæk
1 løg
1 hvidløg
200 g hvid rodfrugt, eventuelt persillerødder
150 g æbler
5 stk. sadeller (kan udelades)
 5 kviste timian eller rosmarin
Lidt reven muskatnød
1 spsk. stødt allehånde
1 spsk. fennikelfrø
Salt og peber
50 g smør
50 g hvedemel
4 dl mælk
2 æg

Sådan gør du
Skræl den hvide rodfrugt og æblerne og skær dem ud i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Vandet hæles fra og det hele blendes til puré. Kom løg, ansjoser, hvidløg, timian/rosmarin, æg og krydderier i en køkkenrobot og blend.
Bland derefter lever og spæk i og blend igen.
Lav en opbagning af smør og mel, som bages igennem, mens mælk kommes i lidt efter lidt. Kog det godt igennem.
Bland rodfrugt- og æblepuréen i leverblandingen, og smag til med salt og peber.
Start eventuelt med at bage en lille postej, så du kan justere smagen, hvis det er nødvendigt.
Hæld til sidst postejen i to forme og bag den i vandbad i cirka 40-45 minutter.
Hjemmelavede syltede rødbeder
20 små rødbeder
2 dl sukker
2 dl eddike
2 dl vand
1 tsk. sennepsfrø
½ tsk. nelliker
5 peberkorn
3 laurbærblade
Sådan gør du
Skyl først rødbederne grundigt for jord. Behold skrællen på og kog dem i let saltet vand i ca. 20-25 minutter. Kog eddike, sukker, vand, sennepsfrø, nellike, peberkorn og laurbærblade op. Tag skrællen af rødbeden og kom det hele op i eddikelagen.

1 kommentar: